Huidverbetering

Huidverbetering doormiddel van laserbehandelingen

Littekens
Verheven en platte

Acne Littekens

Grove poriën

Striae
pigment strepen

Acne

Andere verdikkingen of onzuiverheden van de huid kunnen mogelijk ook met laser behandeld worden. Neem gerust contact op voor vragen: 06 25215707.

Harmony XL PRO special edition

De Harmony XL PRO special edition is bekroond met diverse innovatieprijzen en is wereldwijd een populair behandelsysteem bij huidtherapeuten. Waarmee verschillende huidbehandelingen uitgevoerd kunnen worden zoals diffuse roodheid, vaatjes, pigment, acne en diverse littekens op een veilige maar effectieve manier.

Alma Harmony biedt een range aan geavanceerde applicaties die het mogelijk maken om zeer effectieve, betrouwbare en veilige behandelingen uit te voeren voor uiteenlopende en soms lastige huidaandoeningen. Elke technologie en behandelmethode zijn in klinische studies uitgebreid onderzocht en veilig bevonden. Behandelaars kunnen elk lichaamsdeel en ieder huidtype behandelen en hiermee vele esthetische of cosmetische aandoeningen verbeteren of zelfs doen verdwijnen.

Hoe werkt het?

Er wordt gebruik gemaakt van twee soorten lasers: de zeer effectieve fractionele ablatieve laser en de niet-ablatieve laser met contactkoeling en vacuümtechnologie. Deze lasers verbeteren aanzienlijk de pigmentatie, huidstructuur en elasticiteit. Ze verkleinen poriën en behandelen acne veilig en effectief. De herstelperiode van de huid wordt verkort en de huidvernieuwing versneld. Deze lasers kunnen op het hele lichaam worden ingezet.

De fractionele ablatieve laser maakt kleine perforaties in de huid met laserlicht: per vierkante centimeter ontstaan er 50-100 kleine gaatjes. Deze gaatjes genezen snel door de omliggende gezonde huidcellen. De huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen en meer collageen aan te maken.

De niet-ablatieve laser dringt diep door in de huid en brengt thermische schade toe aan de talgklieren en het bindweefsel wat onder lichaamsvocht valt. Deze laser werkt doelgericht door het talg in te drogen en op lichaamsvocht in te werken. Het lichaam breekt de deeltjes zelf af, wat resulteert in zichtbaar resultaat na enkele weken tot drie maanden. Omdat de laser op lichaamsvocht werkt, wordt de huid niet beschadigd.

Na één behandeling is al verschil te zien. De combinatie van beide lasers werkt zeer goed voor diverse huid verbeterende behandelingen en is geschikt voor alle huidtypes.

Waar moet ik rekening mee houden en wat kan ik verwachten?

Littekens/ acne litteken, grove poriën en striae

Na de laserbehandeling is er nauwelijks vervelling zichtbaar. Wel kan er lichte roodheid, zwelling of kleine puntbloedinkjes ontstaan die later korstjes kunnen vormen. Deze reacties kunnen 1 tot 2 weken aanhouden. Dit is een normale reactie op de warmte die door het intense licht in de huid is gebracht.

Om pigmentbeschadiging (witte vlekken) te voorkomen, wordt aangeraden om het behandelde gebied 3 weken voor en 3 weken na de behandeling niet aan zon of zonnebank bloot te stellen.

Acne

De laserbehandeling heeft geen hersteltijd. Na de behandeling is al resultaat te zien.

Behandelingen kunnen ook in de zomer plaatsvinden zonder zon- of zonnebankvermijding.

Voor thuis kan er een nieuwe huidverzorgingsroutine worden gemaakt, inclusief eventueel voedingsadvies

Hoe verloopt een behandeling?

Om te beginnen wordt er eerst een vrijblijvend intakegesprek aangeboden. Tijdens dit gesprek kunt u uw wensen doorgeven en vragen stellen. Er wordt een behandelplan opgesteld dat bij u past en relevant is voor de betreffende behandeling. Hierdoor kan beter ingeschat worden hoeveel behandelingen nodig zijn en kunnen de eventuele risico’s besproken worden. Op deze manier wordt er samen gewerkt aan het gewenste resultaat.

Bij de start van de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens worden beide lasers klaargemaakt, omdat ze bij sommige behandelingen allebei nodig zijn.

Bij littekens: worden zowel de ablatieve laser als mogelijk de niet-ablatieve laser gebruikt. Beide lasers gaan twee keer over het behandelde gebied, afhankelijk van de diepte en grootte van het litteken. De ablatieve laser verwijdert het bovenste laagje van de huid en creëert kleine gaatjes, die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Dit helpt de huid zich te herstellen met een gladdere structuur. De niet-ablatieve laser kan eventueel helpen bij het herstel van het bindweefsel.
Deze combinatie wordt onder andere toegepast bij acne-littekens.

Bij striae en grove poriën: worden zowel de ablatieve als de niet-ablatieve laser gebruikt. Beide lasers gaan twee keer over het behandelde gebied. De ablatieve laser maakt kleine gaatjes in de huid, die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Hierdoor krijgen gezonde huidcellen meer ruimte
om zich te ontwikkelen. De niet-ablatieve laser kan eventueel helpen bij het herstel van het bindweefsel.

Bij acne: wordt alleen de niet-ablatieve laser gebruikt. Eerst wordt de huid behandeld met een vacuümtip, die helpt om het puistje te vernietigen. Deze behandeling droogt de ontsteking uit en doodt de bacteriën die acne veroorzaken. Na het gebruik van de vacuümtip wordt een andere tip gebruikt om de hele huid te behandelen en nogmaals over de ontstekingen te gaan.

Aan het einde van de behandeling wordt de huid ingesmeerd met een verzachtende aloë vera-gel.  Het totale proces, inclusief het voorafgaande gesprek, de behandeling zelf en het inplannen van  eventuele vervolgafspraken, duurt 15 tot 30 minuten

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Littekens, acne littekens, grove poriën 2 tot 5 behandelingen
Striae 5 – 8 behandelingen

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Na de behandeling kan de huid tijdelijk geïrriteerd zijn en heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Bij grote oppervlakken kan er meer tijd tussen de behandelingen zitten. Gemiddeld is de tijd tussen de behandelingen:

Littekens, acne littekens, grove poriën 3 á 4 weken
Striae 3 á 4 weken

Wat is het?

Littekens/ acne littekens

Een litteken is een blijvende verandering in de huid die ontstaat na een beschadiging of letsel, zoals een snijwond, brandwond, chirurgische incisie of acne. Tijdens het genezingsproces maakt het lichaam collageenvezels aan om het beschadigde gebied te herstellen, wat resulteert in een litteken.
Littekens kunnen verschillen in grootte, vorm, kleur en textuur, afhankelijk van verschillende factoren, en worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

Grove poriën

Grove poriën kunnen ontstaan door verschillende factoren, zoals genetica, overmatige talgproductie, leeftijd en blootstelling aan zonlicht. Deze vergrote poriën kunnen zichtbaar zijn op het gezicht en de neus en worden vaak als cosmetisch storend ervaren. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om de grootte van de poriën te verminderen en een gladdere, egalere huidtextuur te bereiken.

Striae

Striae is een huidaandoening die ontstaat wanneer het onderhuidse bindweefsel in korte tijd veel uitrekt. Dit kan gebeuren tijdens een zwangerschap, groeispurt of bij intensief (kracht)sporten.

Striae is een onschuldige huidaandoening en ongevaarlijk, maar wordt door veel mensen als storend ervaren. Gelukkig zijn er manieren om striae te verwijderen. Veel voorkomende plekken zijn striae op je buik, billen of benen. Maar de striemen kunnen ook ontstaan op je armen of borsten. Zowel
mannen als vrouwen kunnen te maken hebben met striae. Helaas kan je niet altijd striae of zwangerschapsstriemen voorkomen. Gelukkig bestaat er wel een manier om striae te verminderen.

Acne

Acné, ook wel bekend als (jeugd)puistjes, is een veelvoorkomende huidaandoening die optreedt wanneer haarzakjes verstopt raken met olie en dode huidcellen. Dit leidt tot de vorming van puistjes, mee-eters en soms zelfs ontstekingen. Het kan zowel op het gezicht als op andere delen van het lichaam voorkomen, zoals de borst en de rug.

Acné komt het meest voor bij tieners, maar volwassenen en zwangere vrouwen kunnen ook last hebben van langdurige, aanhoudende acné. Schommelende of verhoogde hormoonniveaus en medicijngebruik zijn de meest voorkomende oorzaken.

Deze aandoening laat ook vaak symptomen zoals rode of donkere vlekken en littekens achter. Gelukkig is er tegenwoordig een effectieve manier om acné te behandelen. Met behulp van laserbehandelingen kan er een behandelplan worden opgesteld om optimaal resultaat te behalen zonder littekens achter te laten.

Indicaties

Huidverbetering

  • Littekens (Verheven en platte)
  • Acne littekens
  • Grove poriën
  • Striae/ zwangerschapsstriemen (pigment strepen)
  • Acne

Voordelen

  • Meest veilige laser/ IPL apparaat Er is geen kans op verbranding.
  • Bekroond met diverse innovatieprijzen
  • Voor alle leeftijden.
  • Is wereldwijd een populair behandelsysteem bij huidtherapeuten.
  • Geschikt voor alle huidtypes voor zowel een lichte als donkere huid.
  • Snelle behandelingstijd In tegenstelling tot andere IPL-apparaten.
  • minimale downtime na de behandeling. (afhankelijk van de behandeling)
  • Medisch geschoold personeel Behandelingen worden uitgevoerd door een medisch schoonheidsspecialiste dermatologie.

Wanneer mag u niet behandeld worden?

  • Wanneer u zwanger bent.
  • Wanneer u borstvoeding geeft.
  • Wanneer u aan epilepsie lijdt.
  • Wanneer u koorts of een infectie heeft.
  • Wanneer u medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken.
  • Wanneer u ontstekingsremmers slikt.
  • Wanneer u een pacemaker heeft.
  • Wanneer u piercings, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied.