Aloë Vera voor acne

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen die er is. Te gelijke tijd is dit ook een van de moeilijkste huidaandoeningen om te behandelen. Vaak wordt er voor acne best wat heftige producten gebruikt waardoor je gauw irritaties kan krijg. Denk dan aan roodheid, jeukend en of brandend gevoel en droge huid.  Omdat Aloë Vera een natuurproduct is wat erg huid vriendelijk is zullen de huidirritaties na een behandeling niet zo snel plaats vinden.

Natuurlijk gebruik ik niet alleen maar Aloë Vera om de acne huid te behandelen. Er zijn nog een paar andere natuurlijke producten die de werking van Aloë Vera versterken. Zoals: mantel, honing, basilicum, lijnzaad en rozenolie. Deze natuurproducten zorgen ervoor dat de ontsteking in de huid afremt, ontsmet en de roodheid af neemt.

Aloë Vera, munt en rozenolie zijn de drie producten die het beste werken tegen acne. Want; Rozenolie zorgt voor een goede huidbalans en werkt antibacterieel, het werkt bijvoorbeeld ongelofelijk goed als tegengif tegen de hormonale uitbraak vlak voor de ongesteldheid.  Ook stimuleert deze olie de aanmaak van collageen. Oftewel helpt ook bij een stevigere en strakkere huid. En Aloë Vera heeft verschillende sterolen en polysachariden in welke stuk voor stuk een ontstekingsremmende werking op de huid hebben. Dit zorgt ervoor dat acne, puistjes en andere huidirritaties sneller kalmeren. Munt heeft een hoog gehalte aan salicylzuur dat helpt puistjes en vlekken te voorkomen en zelfs mee-eters te laten verdwijnen. Ook helpt het de verstopping van de poriën voorkomen, waardoor het puistjes tegengaat. Munt bevat ook vitamine A, wat ervoor zorgt dat het lichaam minder olie produceert waardoor acne getriggerd kan worden. Het verzacht en kalmeert de huid. Dit vult elkaar mooi aan tegen de strijd tegen acne.

Het lijnzaad heeft zo zijn eigen werking op acne. Lijnzaad weekt de huid goed waardoor de mee-eters en puistjes makkelijker te verwijderen zijn. Zo is de behandeling ook aangenamer voor de klant zelf.

Deze behandeling kan gegeven worden bij zowel pubers tot volwassen die last hebben van acne, puistjes of andere huidaandoeningen. Omdat het allemaal huidvriendelijke natuurproducten worden gebruikt zal de behandeling ook geen littekens achterlaten of andere irritaties met zich meenemen zoals een allergische reactie.